суботу, 14 грудня 2019 р.

Tick Tock Time

Тема: Час. Урок на основі інтерактивного мультфільму у 3 класі.

      Перш за все, ми повторили числівники та навчились правильно формулювати речення називаючи час.  
       

      Наступним етапом, ми перейшли до перегляду автентичного відео - мультфільму. Мультиплікація Magic English "Tick Tock Time" створена на основі коротких вирізок із диснеївських мультфільмів, що вміщає в собі різні види вправ: розучування слів,  вживання лексики у контексті, опис малюнків, відповіді на питання, обов'язково є пісня, і т.п.
      Перша частина відео була присвячена вивченню нових слів та словосполучень. Зупинялись на хвилинку для уточнення розуміння змісту лексичної одиниці, чи для запису слів у словничок.
      У продовженні мультику - блок "Повтори", в якому учні говорили за диктором котра година. Ця вправа дала змогу проговорити формулювання речень з 
носієм мови
      Основна частина мультфільму присвячена вживанню нових слів у контексті. Ця частина відео, має не лише захоплюючий, знайомий, зрозумілий та динамічний сюжет, але й несе виховну цінність. До того ж, у мультиплікації учням демонструюються різні комунікативні ситуації, розповідні, питальні та спонукальні речення, різні граматичні структури, вигуки, інтонації. Оскільки вимова героїв та диктора є чіткою, виразною, не дуже швидкою - дітям легше зрозуміти та запам'ятати фрази та ЛО, які потрібно говорити в різних життєвих ситуаціях.   


 Пісенька "Tick tock time" допомогла нам в ігровій формі запам'ятати як на англійській мові запитати котра година. Достатньо швидкий темп вимови слів пісні допоміг плідно потренувати інтонацію та вимову.
   
     Отже, використання мультимедійних засобів на уроці англійської мови є дуже корисним. Перш за все, автентичний мультфільм, тобто підготовлений і начитаний носіями мови, подає зразкові й незмінні еталони мови. По друге, мультиплікація одночасно діє на зорове та слухове сприймання матеріалу. По третє, сприяє формуванню іншомовних фонетичних, лексичних та граматичних навичок. По четверте, допомагає розвивати навички сприйняття мови на слух та розширити словниковий запас.  Також, у не вимушеній та звичній атмосфері відбувається формування інтересу до вивчення іноземної мови.  

Немає коментарів: